Ana içeriğe atla

Geçmişten Günümüze Facebook Efsaneleri

Facebook Efsaneleri


Facebook’u bugün kullanan aktif kullanıcı sayısı neredeyse 1 milyardır ve gün geçtikçe bu rakam daha da artmaktadır. Hemen heryerde kalabalık bir sorundur. Artan kişi sayısı belli problemlere ya da yanlış anlaşılmalara yol açar. Tıpkı normalde olduğu gibi Facebook da kalabalıktan kaynaklı bir takım problemlerle zaman zaman boğuşmaktadır. Bunun nedeni bilginin hızlı yayılması ve herkesin her istediğini kolaylıkla paylaşabilmesidir. Durum böyle olunca yanlış bilgilendirmelere hemen herkes kolaylıkla ikna olmaktadır. Facebook’ta yıllar içerisinde oluşmuş bir takım işlevsel efsanaler vardır. Bu efsaneler yukarıda anlatılan nedenlerden dolayı hızla yayılmış ve bugün birçok kimse tarafından inanılmıştır.


Profilinizde kim gezmiş öğrenmek istemez misiniz?


Yıllardır Facebook üzerinde, ekranda buna benzer birçok uygulama görünür. Bu uygulama bize, eğer bu uygulamaya sahip olursak profilimizde kimin gezdiğini görebileceğimizi söyler. Facebook üzerinde buna izin veren ya da buna yardımcı olacak hiçbir uygulama bulunmuyor. Facebook’un resmi olarak yalandığı durumlardan biridir bu.


Arkadaşlarımdan gelen mesajlar güvenlidir:


Evet arkadaşlarınızdan gelen mesajların zararlı olduğunu düşünmek gerçekçi olmasa da, bu iyi niyeti kullanmak isteyen başka birilerinin olabileceğini unutmayın. Kimi zaman arkadaşlarınızdan gelebilecek garip mesajların virüs olabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Çünkü Facebook virüs saldırılarına hedef olan en bilenen sosyal medya ortamlarından biridir. Dikkatli olmak gerekir.


Geçmişten Günümüze Facebook Efsaneleri (Resim 1)


Facebook paralı mı oluyor?


Her dönem bu tip haber Facebook üzerinde yayılır. Örneğin bir sözleşme vardır ortalıkta ve eğer bunu imzalamazsanız yakında Facebook ücretli olduğunda sizden para talep edileceği söylenir. Bu tip haberlere kanmayı artık bırakmak gerekir. Zira Facebook’tan yapılan açıklama şöyle: “Marsta su olabilir ancak bugün internette okuduğunuz her şeye inanmayın. Facebook ücretsizdir ve her zaman ücretsiz olacaktır.”


Yasal uyarıları paylaşmak:


Yine hemen hemen her dönem ortalıkta dönen, tıpkı Facebook’un ücretli olması haberine benzeyen bir durum daha. Tıpkı bir hukukçunu elinden çıkmış gibi terimler ve birçok yasal terimlerle süslü metinleri eğer sayfanızda paylaşırsanız, yazılı metnin içeriğinden muaf olacağınız gibi bir algı yaratılıyor. Maalesef hukuk böyle işlemiyor. Facebook’ta hesap açarken kabul ettiğiniz koşullar, gayet açık ve net. Önce onu okumanız tavsiye edilir.


Facebook kullanmıyorum rahatım:


Birçok kişi bilgilerinin Facebook tarafından kayıt altında tutulıyor olmasında rahatsızdır. Sırf bu nedenden dolayı da yine birçok kişi Facebook’a girmeyi reddeder. Yalnız şöyle bir durum vardır ki, eğer çoğu arkadaşınız Facebook üzerindeyse, Facebook sizin hakkınızda da bir şey biliyordur. Buna Gölge Profil adı veriliyor. Bu şöyle işliyor; eğer bir arkadaşınızın adres defterinde telefonunuz varsa ve bir başka arkadaşınızda da telefonunuzla birlikte e-posta adresiniz varsa, Facebook bu iki bilgiyi işleyerek sizin telefonunuzu teyit eder ve e-posta adresinizi öğrenmiş olur. Yine bir başka kişi sizinle ilgili başka bir bilgiyi paylaşmışsa bu da Facebook’un kayıtlarına girer. Böylelikle sizin tüm bilgilerinizden sizin haberiniz olmayan, pasif bir profil oluşmuş olur. Üstelik bu Facebook’un en basit kayıt mekanizmasıdır. Bunun dışında çok hassas bilgiler üzerinde kullanılan karmaşık bir algoritmayla oluşturulan bilgiler de vardır. Yani Facebook’a katılmayıp, fotoğraf çektirmemekle maalesef Facebook’tan kaçamazsınız.


——–


Bir önceki yazımızda awaken blog temasından bahsetmiştik ve Türkçe dil dosyasını paylaşmıştık. Yazıya buradan ulaşabilirsiniz.


 



Geçmişten Günümüze Facebook Efsaneleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İstanbul Masaj Mutlu Son

Günümüzde pek ayrılmaz hale geldiyse bile İstanbul’un Avrupa Yakası iş, Anadolu Yakası yerleşme alanı olarak bilinirdi. Ümraniye İlçesi de Anadolu yakasında yer alan büyük bir yerleşme bölgesi olarak gelişti. Nüfusun kalabalıklaştığı her yerde ihtiyaçları karşılamak için hizmet sektörü gelişir.  İstanbul Masaj Mutlu Son  da bu gelişen hizmet sektörü içinde, Ümraniye’nin Altınşehir Mahallesinde çalışıyor. Fakat sadece adını aldığı Altınşehir taraflarına hizmet vermiyor. Kaliteli hizmet anlayışı, güler yüzlü ve usta çalışanları ile pek çok yerde tanındı ve güvenildi. Masajın ellerle yapılan bir dokunma tedavisi olduğu gerçeği  Ümraniye Masaj Salonu  tarafından ispatlanıyor. Günün her saati uğrayabilir, istediğiniz masaj çeşidi ile yorgunluklarınızı geçirebilirsiniz. Site:  http://istanbuldamasajsalonlari.com

Kaliteli, Dikkat Çekici ve Sıra Dışı Kartvizit Modelleri

Kartvizitler; iş dünyasında kullandığımız, üzerinde mesleğimize dair genel bilgilerin ve isim soy isim gibi kişisel bilgilerimizin yer aldığı, bizi karşı tarafa tanıtan en etkili reklam araçlarından biri.  Doğru bir kartvizit tasarımı ile işimizi, kurumumuzu, hizmetimizi daha başarılı bir şekilde tanıtabiliyor; güçlü bir imaj çizebiliyoruz.  Sizler de firmanızın kurumsal kimliğini en iyi şekilde ifade etmek istiyor; kartvizitlerinizin size müşteri olarak geri dönmesini istiyorsanız; kartvizit basımı konusunda profesyonel bir ekipten yardım almalı, kartvizit basımının profesyonellik gerektirdiğini unutmamalısınız. Kartvizit marketi 2007 yılından bu yana büyük bir titizlik ve incelik ile beklentilerinize hitap eden kartvizit modelleri tasarlamaya devam ediyor, kartvizit sektöründeki tüm yenilikleri yakından takip ediyor, mesleğinize ve sektörünüze dair en güzel ve en kaliteli kartvizitleri kısa bir süre içerisinde hazırlayarak, sizlere teslim ediyor. Avukat kartvizit modellerinden eczan

Kasımiye Medresesi

Mardin; mimari, etnografik, arkeolojik, tarihi ve görsel değerleri ile zamanın durduğu izlenimini veren Güneydoğu’nun şiirsel kentlerinden biri. Mardin’de farklı dini inanışlar paralelinde, sanatsal açıdan  tarihi değeri olan camiler, türbeler, kiliseler, manastır ve benzeri dini eserler bulunmaktadır. Tarihi İpek yolu güzergahındaki Mardin, dünya kültür sıralamasında da önemli bir teşkil etmektedir. Asırlara meydan okuyan Osmanlı, Bizans, Selçuklu mimarı karma yapısıyla, taşlara işlenen sanatsal motif,  hat ve yazıtlar kenti bugünlere ulaştıran diriltici bir soluk. Günümüze ulaşan bu önemli eserlerden biri de  heryıl binlerce turisti kendine hayran bırakan Kasımiye Medresesi. Artuklular döneminde yapımına başlanan bu medresinin inşası Timur dönemindeki Moğol saldırıları nedeniyle yarım kalmış, 15. yüzyılın sonlarında ise Akkoyunlu sultanı Kasım ibn Cihangir döneminde tamamlanmış. I. Dünya Savaşı sırasında kapanan medresede iki mescide, bir türbe ve bir çeşmeye de ev sahipliği yapmakt