Ana içeriğe atla

Bilgisayar Mühendisliği Nedir?

Nedir:
Bilgisayar mühendisi, bilgisayar programı yazan kişiye denilmektedir. İnternet üzerinden ve Pcler üzerinden gerçekleştirilen tüm işlemlerin kodlama ve yazılımlarını bilgisayar mühendisleri yapmaktadır. Gelişen teknoloji ve internet kullanımının artması ile birlikte bir çok oyun, sosyal ağ, Office programları, muhasebe, kişisel programlar ve birçok içeriğin yazılımının yapılmasından bilgisayar mühendisleri sorumludur.
Ne İş Yapar:
Bilgisayar mühendisliği yazılım yaparken kullandıkları birden fazla kodlama dili kullanmaktadır. Bu farklı kodlamalar ile farklı farklı içeriklerin yazımı yapılmaktadır. Örneğin; bir oyun programının yazılım kodlaması farklı şekillerde yapılabilir. Tıpkı yeryüzünde ne kadar farklı dil varsa bilgisayar mühendislerinin yazılım kodlamalarının dilleri de birbirinden ayrı olabilir.
Bazı şirketler, kurumlar, firmalar, kuruluşlar gibi özel ve devlet sektöründe çalışmak üzere bilgisayar mühendislerine ihtiyaç duyulur. Sitem güvenliği için ve veri ağlarının kontrolü için bilgisayar mühendislerine ihtiyaç duyurulur. Örneğin; hastane, adliye, fabrika ve kamu kuruluşlarında ağ güvenliği ve veri ağının korunması için siber güvenlik olarak çalışmaktadırlar.
Siber Güvenlik Nedir:
Siber güvenlik, bilgisayar ve internet üzerinden yapılan tüm işlemlerin kontrolünü ve ağ geçişlerini sağlayan mühendislik çeşididir. Uzak bağlantılar ve siber saldırılara karşı ağ güvenlik kontrolünü yapan ve daha sağlamlaşması için üzerinde kodlama yapılan iş mühendisliğidir. Siber güvenlik özellikle devlet kurum ve kuruluşlarında, bankalarda kullanılmaktadır. Uzak ağ bağlantılı zarar verici bir siber saldırıda siber güvenlik ağı devreye girer. Böylece saldırı oranı düşürülerek tehlikeden uzaklaşılmış olur.
Bilgisayar mühendisleri siber güvenliği ne kadar üst seviyede tutarsa gelebilecek her türlü tehlike ve zarara karşı önceden tedbirini almış olacaktır. Böylece sanal ortam hırsızlıkları, hesap ve bilgi çalıntıları gibi birçok konu için önceden önlem alınmış olacaktır. Bilgisayar mühendisliği siber saldırılara karşı yaptıkları yazılım kodlamaları ile güvenlik ağını ve veri ağını koruduğu kurum ve kuruluş, iş yeri, firma, şirket, hastane, adliye, bankalar için gerekli alt yapıyı oluşturmak zorundadır.
Davut Şahin bilgisayar mühendisliği hakkında yazdıkları yazılar ve oluşturduğu blog sayfası ile takipçilerine bilgisayar mühendisliği hakkında birçok bilgi vermiştir. Detaylı araştırmalar ve bilgi sahibi olmak için blog sayfası ziyaret edilebilir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İstanbul Masaj Mutlu Son

Günümüzde pek ayrılmaz hale geldiyse bile İstanbul’un Avrupa Yakası iş, Anadolu Yakası yerleşme alanı olarak bilinirdi. Ümraniye İlçesi de Anadolu yakasında yer alan büyük bir yerleşme bölgesi olarak gelişti. Nüfusun kalabalıklaştığı her yerde ihtiyaçları karşılamak için hizmet sektörü gelişir.  İstanbul Masaj Mutlu Son  da bu gelişen hizmet sektörü içinde, Ümraniye’nin Altınşehir Mahallesinde çalışıyor. Fakat sadece adını aldığı Altınşehir taraflarına hizmet vermiyor. Kaliteli hizmet anlayışı, güler yüzlü ve usta çalışanları ile pek çok yerde tanındı ve güvenildi. Masajın ellerle yapılan bir dokunma tedavisi olduğu gerçeği  Ümraniye Masaj Salonu  tarafından ispatlanıyor. Günün her saati uğrayabilir, istediğiniz masaj çeşidi ile yorgunluklarınızı geçirebilirsiniz. Site:  http://istanbuldamasajsalonlari.com

Silinebilir Kağıt

Silinebilir kağıt projesi bir süredir üzerinde konuşulan bir konuydu. Özellikle uzay çalışmaları için çok faydalı olabileceği düşünülen bu icadın dünyadaki birçok yerde de kullanılabileceği planlanmıştı. Dünyaca ünlü şirket  Xerox sonunda bunu üretmeyi başardı. Evet, silinebilir Kağıt icat edildi. Xerox’un yakın geçmişte duyurusunu yaptığı silinebilir kağıt buluşu, ABD’de kamuoyuna tanıtıldı. Şirketin Kanada’daki AR-GE Merkezi ve Palo Alto’daki PARC AR-GE Merkezi’nin ortak çalışmasıyla icat edilebilen silinebilir kağıt hatta Time dergisi tarafından yılın en önemli buluşları arasında gösterildi. Xerox yetkililerin silinebilir kağıt hakk...

Ekotec Yerli Isı Pompası Üretiyor

Isı pompaları ,  doğadaki ısıyı kullanarak evinizin ısıtma, soğutma ve sıcak su ihtiyacını daha düşük maliyetlerle karşılamanızı sağlar.  Bu ısı doğal kaynaklardan ( Hava, su, toprak) sağlanır. Ülkemizde gittikçe yaygınlaşmaya başlayan bir sistemdir. Isı pompasına günümüzden örnek vermemiz gerekirse buzdolabı, klima birer ısı pompasıdır. Isı pompaları genel olarak ev, otel, fabrikalar,  sera, alışveriş merkezi, iş yerlerinin ısıtılması ve soğutulması için kullanılır. Kuyulardan, göllerden, nehirlerden elde edilen su ısı kaynağı olarak kullanılır. Çeşitli  ısı pompası türleri  vardır. Genel bilgi olması açısından bunlara bakalım: Hava Kaynaklı Isı Pompaları : Enerjisini havadan alır. Çok soğuk iklimlerin olduğu bölgelerde hava kaynaklı ısı pompası kullanılmaz. Çünkü hava sıcaklığının çok düşük olduğu bölgelerde ısı pompasının kondanserinde donma sorununun olması ısı pompasının enerji tüketimini arttırmaktadır. Genelde ılıman iklimlerde hava kaynaklı ısı pomp...